Блог Книжки Блогрол

Про декомпозицію великих проєктів на маленькі задачі

Про декомпозицію великих проєктів на маленькі задачі

Одне з моїх гілті плеже (окрім перегляду аналітики від Івана Яковини та Романа Світана) – дивитись та читати час від часу про всякі хаки продуктивності, хоч і трохи скептично ставлюсь до них. Ось нещодавно побачив черговий метод продуктивності – ✨декомпозицію задач на цілі та підзадачі✨.

Суть метода максимально проста – є якийсь проєкт або величезна задача, і його треба спочатку розбити на цілі (обовʼязково ті, які можна виміряти), а далі розбивати на конкретні задачі, які виконувати, хоча б по одній кожного дня.

Хоч це максимально очевидно виглядає (як і всі хаки по продуктивності, хе-хе), але це почало працювати та зсунуло мене з початкової точки якийсь час тому.

Вперше, здається, зʼявилось у твітері @heyserbernar

Наприклад, я зараз потрохи розробляю черговий застосунок для iOS, і з першого погляду весь проєкт виглядає досить складним, але розбиваючи його на фіксовані цілі та задачі, стає зрозумілішим весь масштаб та є поступове просування вперед кожного дня. У мене цей проєкт ділиться на маркетингові штуки, рісьорчі, не менш складний дизайн та ще складніше – реалізація та реліз тестової версії. У кожного намалювались свої задачі та приблизні дедлайни, тому якщо все піде по плану – десь на початку лютого або березня все повинно бути.

Хіпстери, які роблять всякі award-winning pen, теж напружилися та зробили свої аналогічні блокноти – фактично там є один листок з планами на весь квартал, далі на початку кожного тижня – цілі на 5 днів, і далі по листку з задачами на кожен день, що допомагає тримати дисципліну відносно задач без критичних дедлайнів. А для гейміфікації – оцінка тижня, рівня сатисфакції задачами та відмітка, де я працював – вдома, в кавʼярні чи в офісі. Ну і всьо, тому з кожного по $25!

P.S. Поки шукав альтернативний український блокнот, натрапив на «Календар щасливого чоловіка» та «Календар щасливої жінки». Зацініть різницю наповнення :)

💌 Підписочка!

Зазвичай я пишу про свої невеликі проєкти, дослідження, про прочитані книжки та все цікаве, що знаходжу для себе.

Без спаму та AI – лише мій крафтовий контент!

Анонси також можна побачити у мене в твітері, блускаї або підписатись на RSS.

© Клименко Вадим
[email protected]
Підписочка
На e-mail або RSS
Соцмережі
Твітер / Блускай / Фейсбук
Цікавеньке
Блогрол
Створено під час повітряних бледін у  Fill 3 Києві